10 Temmuz 2013 Çarşamba

Sebzeli noodle-makarna



Malzemeler: 
  • yarım paket makarna
  • tavuk göğsü
  • kabak
  • havuç
  • mantar
  • kırmızı biber
  • soğan
  • salatalık
  • soya sosu
  • tuz ve yağ

Makarna olarak erişte, yassı spagetti, spagetti veya noodle kullanabilirsiniz. Bende mie noodle vardı, onu kullandım. Makarnanızı haşlamak için suya salın. Vok tavanızda yağda tavukları, soğanı ve jülyen doğranmış havuçları aynı anda pişirin. Yağını çekince bir yemek kaşığı soya sosu ekleyip sulandırın. Pişmeye yakın kabak ve mantarları ekleyip pişirmeye devam edin. Harlı ateşte olmasına da dikkat edin.

Al dente makarnanızı süzüp tavanıza alın, üstüne 1-2 kaşık soya sosu ekleyin. Soya sosu kıvamına bağlı. Benım kullandıklarım koyu kıvamda olduğu için az miktarda kullanıyorum ama Türkiye'de markette aldıklarım daha sulu olduğu için mecburen daha fazla kullanmam gerekiyor. Arzuya göre silme çay kaşığı köride ekleyebilirsiniz. 3-4 yemek kaşiğı makarnanın suyundan ilave edin ve malzemelerin güzelce harmanlanması için birkaç dakika birlikte pişirin. Makarna suyundan daha fazlada koyabilirsiniz, durdukca çekecektir. Servis tabağına alıp salatalıkla süsleyin.,
Afiyet olsun!

sebzeli noodle
sebzeli noodle