10 Temmuz 2013 Çarşamba

Karnabahar yemegi


Malzemeler:
  • yarım karnabahar
  • 1-2 patates
  • 1-2 havuç
  • 1 soğan (veya pırasa)
  • 1 yemek kaşığı un
  •  sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • tuz ve baharat 
 İki yemek kaşığı yağda soğanı öldürün, üzerine soydugunuz patates ve havucu ekleyip birazda onları soteleyin. Karnabaharlarıda koyup üzerine bir bardak kaynar su ve sirkeyi ekleyip harlı ateşte pişirmeye başlayın. Sirke karnabaharın ağır kokusunu alacaktır.

Ayrı bir kasede bir kaşık unu soğuk suda cözün ve yemeğın üstüne ilave edin. Ben yemeği fazla aşmayacak şekilde suyu ayarlıyorum. Kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin. Pişmeye yakın tuzunu ve baharatları ilave edin (nane, pul biber, karabiber, kekik gibi).
Afiyet olsun!