31 Temmuz 2013 Çarşamba

Pide Pizza

Malzemeler:
  • bayat pide
  • domates
  • zeytinyağı
  • salça
  • baharat
  • mantar
  • salam
  • biber
  • kaşar peynir
  • zeytin  


 Çok basit ve 15-20 dakikada hazırlanan ve zahmetsiz bir pizzadır kendileri :-)
Pidenin bayat olması önemli ama, taze pide yumuşak oluyor ama sert olduğunda daha lezzetli. İsterseniz pideyi taze alıp buzluga da atabilir, yapmadan yarım saat öncesi çıkarıp yapabilirsiniz. Bu pizzada kullandığım malzemeleri yazdım, ama elbette siz elde ve evde ki imkanlara göre istediğiniz malzemeleri kullanabilirsiniz.

Pideyi üç çeşitte hazırlayabilirsiniz:
  • olduğu gibi, hiçbir işlem yapmadan
  • ikiye kesip, böyle hem ince olur, iki tarafınıda firın tepsisine yayarak
  • orta kısmını bıçakla oyup kenarlarını destek ve estetik için bırakarak

Domatesi rendeleyin, içine biraz salça, zeytinyağı, tuz ve baharat ekleyerek karıştırın ve bir kenara koyun. Malzemelerinizi temizleyip dilimleyin. Kaşarı rendeleyin. Fırını ısınması için açın. Pidenizi fırın tepsisine yerleştirin. Sosu kaşık yardımı ile pidenin üstüne yaydırın. Malzemeleri sosun üstüne dizin ve en son olarak kaşar rendesini üstüne sepeleyip fırına verin. 200-220 derecede yaklaşık 10 dakika kadar pişirmeniz yeterli. Dilimleyip servis edin.
Afiyet olsun!