22 Temmuz 2013 Pazartesi

Kizartmali Bulgur Pilavi

Malzemeler:
  • bulgur
  • biber
  • patlıcan
  • kabak
  • domates
  • salça
  • kuru soğan
  • tereyağ, sıvı yağ
  • tuz ve baharat



Bu da uyduruk bir yemeğim oldu.. Uyduruk değilde doğaçlama desek daha doğru olur sanırım.
Yağda yemeklik doğradığınız soğanı kavurun, bir bardak bulguru ilave ederek birlikte kavurmaya devam edin. Göz kararı tuzunu ekleyin ve suyunu ve azıcık salçayı koyup karıştırın, tuzun kıvamı kontrol edin. Bir bardak bulgura iki bardak kaynar su ekliyorum ben. Buzluktan şoklanmış biraz bezelyede eklemişim. Arzuya göre bulyonda koyabilirsiniz. Pilavın suyu önce bir fokurdasın, sonra altını kısın. Kabukları soyulmuş doğranmış domatesleri ve birazda nane ekleyerek kapağını kapatın, suyu çekene kadar pişirin.

Ayrı bir tavada acı suyu çıkmış ve doğranmış patlıcanı, kabağı, biberi sıvı yağda kızartın ve peçeteye çıkartın ve tuzlayın. Kızartma işlemini isterseniz küçük doğrayıp kızartın, isterseniz halka halka kızartıp piştikten sonra ikiye veya dörtde bölün. Bu arada zaten pilavınızda pişmiş olacaktır. Pilavı tahta kaşıkla güzelce harmanlayın ve kızartmaları üstüne koyup demlenmeye bırakın. 
Servis öncesi karıştırıp mesela salata ile sunum yapabilirsiniz.
Afiyet olsun!