28 Mart 2011 Pazartesi

Tavuklu Sebzeli noodle

Malzemeler:
  • 1 adet havuç
  • 4-5 adet mantar
  • bir tutam ıspanak
  • 1 adet soğan
  • 1 kase beyaz lahana
  • 200-300 gram tavuk göğsü
  • tuz ve sıvı yağ
  • 1-2 diş sarımsak
  • soya sosu
  • egg noodles (erişte)

Küp küp doğranmış tavuk göğsünü, soğanı ve sarımsağı yağda soteleyelim. (İsterseniz yemekten 1-2 saat öncesi 1 yemek kaşığı soya sosu ile marine de edebilirsiniz). Tavuğun rengi döndükten sonra lahanayı ve havucu ilave edip kavurun. 2 yemek kaşığı soya sosu koyup 3-4 dakika kadar pişirin. Yemek hafif suyunu çekince ıspanak,mantar ve tuzunu ilave edip 3-4 dakika daha pişirin.

Ayrı bir tencerede 2 parça (yaklaşık bir buçuk kaselik) noodle eriştesini kaynar suyun içinde 5 dakika kadar pişirin ve altını kapatıp suda bekletin. Yemek pişince delikli kepçe yardımıyla erişteleri suyun içinden sebze karışımının içine alıp, 1 dakika kadar pişirdikten sonra servis yapabilirsiniz.

Not: wok yemeği yüksek ateşte pişirilmeli, yoksa sebzeler suyunu fazlasıyla salacaktır! Ayrıca yanına sambal oelek ve ketçap karışımı sos çok yakışıyor..

Afiyet olsun!