- 1 adet havuç
- 4-5 adet mantar
- bir tutam ıspanak
- 1 adet soğan
- 1 kase beyaz lahana
- 200-300 gram tavuk göğsü
- tuz ve sıvı yağ
- 1-2 diş sarımsak
- soya sosu
- egg noodles (erişte)
Küp küp doğranmış tavuk göğsünü, soğanı ve sarımsağı yağda soteleyelim. (İsterseniz yemekten 1-2 saat öncesi 1 yemek kaşığı soya sosu ile marine de edebilirsiniz). Tavuğun rengi döndükten sonra lahanayı ve havucu ilave edip kavurun. 2 yemek kaşığı soya sosu koyup 3-4 dakika kadar pişirin. Yemek hafif suyunu çekince ıspanak,mantar ve tuzunu ilave edip 3-4 dakika daha pişirin.
Ayrı bir tencerede 2 parça (yaklaşık bir buçuk kaselik) noodle eriştesini kaynar suyun içinde 5 dakika kadar pişirin ve altını kapatıp suda bekletin. Yemek pişince delikli kepçe yardımıyla erişteleri suyun içinden sebze karışımının içine alıp, 1 dakika kadar pişirdikten sonra servis yapabilirsiniz.
Not: wok yemeği yüksek ateşte pişirilmeli, yoksa sebzeler suyunu fazlasıyla salacaktır! Ayrıca yanına sambal oelek ve ketçap karışımı sos çok yakışıyor..
Afiyet olsun!
Biz yaparken soya sosu ve salça da kullanıyoruz sebzelerle beraber.. =) Ama bunun da tadını merak ettim.. ^^' Denemek lazım..
YanıtlaSilYa.. bende genelde soya sosu tarzi seyler kullanirim ama.. her daim aynisi olmaz ;)
YanıtlaSilben soya soyumu yurtdisindan alip getirmistim, TR'de satilanlarin kivami cok acik, sulu yani.. benimkiler koyu kivamda az bir miktar kullanmak yetiyor, rengini ve tadini da degistiriyor.. ondan. Salcayi genelde pek tercih etmem
bak ne dicem, tabagina koyduktan sonra ustune biraz ketjap sIk.. ve karistir.. onunda tadi ve goruntusu hos olacaktir