22 Temmuz 2013 Pazartesi

Biberli Tavuk Sarma


Malzemeler:
  • Tavuk filetosu
  • biber
  • kaşar
  • susam
  • yumurta (akı)
  • zeytinyağı, tuz ve baharat


Tavuk gögsünü kasapta fileto olarak kestirin (4-5 kişi için 500 gram kadar yeterli gelecektir). Biber olarak bulabilirseniz paprika biberi, yoksa kırmızı yağ biberi ve yeşil çarliston kullanın. Filetoları mümkünse et döveceği ile biraz daha inceltin. Benim gibi evde et döveceğiniz yoksa başka yöntemlerede baş vurabilirsiniz. Kare nar ekşisi şişesine buzdolabı poşetini geçirip onunla tavukları incelttim mesela. Mutfakta çareler tükenmez. Filetoların üstüne biraz zeytinyağı, baharat ve tüz sepeleyip ovun. Vaktiniz varsa bir saat kadar buzdolabında dinlendirin. 

Biberleri jülyen doğrayın, kaşarı ister ince dilimleyin ister rendeleyin. Filetoların uzun kenarına biber ve kaşarı yerleştirip sarın. Kurdanlarla sabitleyin. Yumurta akına bulayın. (ben bir kilo tavuk kullandığım için tüm yumurtayı kullandım). Sonra susama bulayıp borcama yerleştirin. 200 derecede yaklaşik yarım saat pişirin. Gerekirse bir alt üst edin, altıda kızarsın. Kurdanları çıkartıp dilimleyerek servise edin.
Afiyet olsun!