10 Temmuz 2013 Çarşamba

Tahıllı Gül Pogaça

Malzemeler:
  • 2 paket kabartma tozu
  • 2 bardak yoğurt
  • 1 bardak sıvı yağ
  • 1 bardak kepek unu
  • 1 bardak tam buğday unu
  • beyaz un
  • tuz
  • peynir
Bir bardak kepek unu, bir bardak tam buğday ve iki bardak unu bir kaba ekleyin. Hamur cıvık olursa un miktarını beyaz un ile ayarlayın. Una 2 bardak hafif ılımış yoğurdu, kabartma tozunu ve yağı ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın. Keten tohumu veya yulafda ekleyebilirsiniz, ben bu seferlik sadece bunları kullandım. Bir kenarda 15-20 dakika dinlendirin. Bu arada peynirinizi ufalayın.

Hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırın ve çay bardağı büyüklüğünde daireler açın. Uğraşmak istemezseniz düz veya yuvalarlak poğaça şeklinde katlayabilirsiniz. Gül poğaça için dairenin ortasına peynirden biraz koyun. Bıçakla 3 eşit şekilde hamura kesikler atın ortasına kadar değil tabii. Önce iki ucu birleştirin, sonra diğer uçları onun etrafında birleştirin ve gülünüz hazır. Poğaçaları tepsiye dizin ve fırınınızı 200 derecede ısınması için açın. Fırın ısınana kadar tepsi mayasıda gelmiş olur. 30-40 dakika kadar üstü hafif kızarana dek pişirin.
Afiyet olsun!