10 Temmuz 2013 Çarşamba

Kızarmış Tam Buğday Puf Börek



Malzemeler:

  • 2,5 su tam buğday unu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu veya karbonat
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta


  • Garnitür
  • kızartmak için sıvı yağ  


Garnitür hariç diğer tüm malzemeleri bir karıştırma kabına alıp, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Küçük bezelere ayırın ve merdane yardımıyla daire şeklinde açın. 

İç malzeme olarak ben patates, havuç ve bezelye haşladım. Tabii peynir veya kıymada kullanabilirsiniz. Hazır garnitür mümkün mertebe kullanmamaya çalışıyorum. İç malzemeyi hamurun bir kenarına koyup, diğer tarafını üstüne kapatın ve kabarması için masaya veya bir tepsiye dizin.

Bir tencerede bol sıvı yağı ısıtın (en az iki parmak olsun). Pişme kıvamına gelmesini biraz içine un sepeleyerek kontrol edin. Börekleri önlü arkalı pişirin ve peçeteye alıp fazla yağını süzdürün. Sıcak veya ılık servis yapın. 
Afiyet olsun!