Malzemeler:
- 200-250 gram egg noodle (erişte)
- 100-150 gram tavuk göğsü
- yarım kabak
- 1 adet havuç
- 6-7 adet mantar
- 1 adet soğan
- 1-2 diş sarımsak
- bir tutam ıspanak
- yarım çay bardağı bezelye
- tuz, sıvı yağ, soya sosu
Tavuk göğsünü kuşbaşı; soğan, kabak ve havuçları ince uzun olarak doğrayın. Vaktiniz varsa bir kasede tavuk, havuç, soğan ve minik doğranmış sarımsağı 2 yemek kaşığı soya sosu ve bir yemek kaşığı sıvı yağ ile 1 saat marine edebilirsiniz.
2 yemek kaşığı yağda tavuk, havuç, sarımsak ve soğanı soteleyin. Tavukların rengi döndüğünde büyük doğranmış ıspanağı, bezelyeyi ve kabağı da katarak 6-7 dakika kadar pişirin. Aynı zamanda başka bir tencerede bol suda noodle eriştesini haşlayın. Sebze karışımına son olarak mantarları ve 1-2 kaşık soya sosu daha ilave ederek 2 dakika pişirin. Kevgir kepçe yardımıyla erişteyi sebzelere karıştırın ve yarım su bardağı kadar suyundan da ilave edip 2 dakika daha kaynatın. Derin bir servis tabağına ya da tavanızda 5-6 dakika kadar demlendirin, bu süre içinde ilave edilen su kendini çekecektir zaten.
Acılı sos ile servise hazırdır.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder