21 Ekim 2011 Cuma

Tavuklu Sebzeli noodle (2)


Malzemeler:
  • 200-250 gram egg noodle (erişte)
  • 100-150 gram tavuk göğsü
  • yarım kabak
  • 1 adet havuç
  • 6-7 adet mantar
  • 1 adet soğan
  • 1-2 diş sarımsak
  • bir tutam ıspanak
  • yarım çay bardağı bezelye
  • tuz, sıvı yağ, soya sosu


Tavuk göğsünü kuşbaşı; soğan, kabak ve havuçları ince uzun olarak doğrayın. Vaktiniz varsa bir kasede tavuk, havuç, soğan ve minik doğranmış sarımsağı 2 yemek kaşığı soya sosu ve bir yemek kaşığı sıvı yağ ile 1 saat marine edebilirsiniz.

2 yemek kaşığı yağda tavuk, havuç, sarımsak ve soğanı soteleyin. Tavukların rengi döndüğünde büyük doğranmış ıspanağı, bezelyeyi ve kabağı da katarak 6-7 dakika kadar pişirin. Aynı zamanda başka bir tencerede bol suda noodle eriştesini haşlayın. Sebze karışımına son olarak mantarları ve 1-2 kaşık soya sosu daha ilave ederek 2 dakika pişirin. Kevgir kepçe yardımıyla erişteyi sebzelere karıştırın ve yarım su bardağı kadar suyundan da ilave edip 2 dakika daha kaynatın. Derin bir servis tabağına ya da tavanızda 5-6 dakika kadar demlendirin, bu süre içinde ilave edilen su kendini çekecektir zaten.
Acılı sos ile servise hazırdır.
Afiyet olsun!