2 Mart 2014 Pazar

Püreli Tavuk Köfte

Malzemeler:
  • patates
  • tavuk gögsü
  • soğan
  • sarımsak
  • tuz, baharat
  • bayat ekmek
  • maydanoz/dereotu
  • sıvı yağ

200 gram kadar tavuk gögsünü rondodan hafifçe çekin, ya da tavuk kıyması alabilirsiniz. 1 diş sarımsağı ve soğanı rondodan çok ince çekin. 1 yemek kaşığı sıvı yağ, baharat ve tuz ekleyin. Önceden kurutup rondodan çektiğim bayat ekmek kırıntılarından ekledim (2 dolu yemek kaşığı kadar). Yoksa galeta unu da kullanabilirsiniz. Az bir miktar arzuya göre maydanoz ve dereotu da ekleyin, tavuk köftesini güzelce yoğurun. Vaktiniz varsa buzdolabında birkaç saat bekleyin. 

Patatesleri haşlayın ve sıcakken bir miktar tuz, karabiber ve tereyağı ekleyip çattalla ezin, püre haline getirin. Yumuşak seviyorsanız, az bir miktar süt ilave edebilirsiniz. Tavuk köftelerini şekillendirin, kızgın yağda önlü arkalı pişirin. Hemen piştiği için tavaya fazla yağ koymanıza da gerek yok. Pürenin üstüne dizin ve servise hazırlayın.
Afiyet olsun!