11 Mart 2014 Salı

Karnabahar Kızartması

Malzemeler:
  • karnabahar
  • sirke
  • tuz ve baharat
  • yumurta
  • sıvı yağ
  • un

Yarım karnabaharı yıkayıp haşlayın. Suyuna 1 kaşık kadar sirke koyarsanız karnabahar kokusunu alacaktır.  Piştikten sonra soğuması için bir kaba alın. İsterseniz küçük küçük parçalara ayırın, isterseniz dilimler gibi doğrayın. Üstüne tuz ve baharat (nane, çeşni, kara biber gibi) ekleyin ve harmanlayın.

2 yumurtayı ayrı bir kasede çırpın, isterseniz 2-3 yemek kaşığı su da ekleyebilirsiniz miktarı artsın diye. Üstüme 2 yemek kaşığı kadar un ekleyin ve çırpın. Karnabaharları yumurtaya batırıp kızgın yağda önlü arkalı kızartın. Köfte gibi şekilde verebilirsiniz, özgün bir çalışama da yapabilirsiniz. Meze olarak da güzel bir alternatif. Sarımsaklı yoğurtla servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!