27 Mart 2014 Perşembe

Avokadolu Salata

Malzemeler:
  • Avokado
  • mor lahana
  • marul
  • roka
  • maydanoz
  • soğan
  • limon
  • zeytinyağı
  • tuz

Küçük bir kaba yarım olgun avokadoyu minik minik doğrayın. Üstüne 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı ve biraz limon sıkıp iyice harmanlanması için buzdolabına kaldırın. Bir çorba kasesi kadar mor lahanayı rendeleyin ya da ufak ufak doğrayın. Üstüne yarım limon ve biraz tuz sepeleyip elinizle ovun. Bu şekilde sertliği gidecektir. Karıştırma kabına alın. Bir tutam maydanoz ve roka, 5-6 dal marulu doğrayın ve kabın içine alın. Bir soğanı doğrayın Bir miktarını ayırın. Doğradığınız avokadoların yarısını kabın içine aktarın ve 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz ve limon ile tatlandırın. Servis tabağına aldığınızda üstüne kalan soğanları ve avokadoları serpin. Ben bu sefer kırmızı soğan kullandım, tabii normal soğanda koyabilirsiniz.

Salataya avokado çok farklı bir aroma ve lezzet veriyor. Denemekte fayda var :)
Afiyet olsun!