19 Mart 2014 Çarşamba

Meze: Elmalı Avokado Ezmesi

Malzemeler:
  • avokado
  • elma
  • limon
  • ceviz
  • sarımsak
  • zeytinyağ
  • tuz

İki bütün cevizi rondodan geçirip küçültün. Bir olgun avokadoyu soyup, çatalla ezdirin. Benimki tam olgunlaşmadığı için biraz uğraştırdı. Küçük doğrayıp rondodan geçirdim.

Bir kabın içine 1-2 diş sarımsağı rendeleyin, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, yarım limon suyu (ekşi seviyorsanız miktarını arttırabilirsiniz) ve kabuğunu soyduğunuz bir elmayı da rendeleyin. Avokado ve cevizi de ekleyip güzelce harmanlayın. Tuz ile tadlandırın ve servise hazırlayın. Vaktiniz varsa birkaç saat buzdolabında dinlendirin, sarımsağın ve zeytinyağının tadı avokado ile özleşsin.

 Tatlı, ekşi, hafif mayhoşumsu bir tadı var. Yeşil salatanın içine veya ekmeğin üstüne sürüp yiyebilirsiniz. Ben marulun içine sarıp ikram ettim, lezzetine lezzet kattı sanki.
Afiyet olsun!