9 Mart 2014 Pazar

Portakallı Pırasa

Malzemeler:
  • 1 havuç
  • 1 portakal
  • yarım kilo pırasa
  • tuz
  • pirinç
  • yağ

Pırasaları bir parmak kalınlığında kesin ve yıkayın. Ufak bir havucu doğrayın. Tencereye bir miktar sıvı yağ veya zeytinyağı koyun (2-3 yemek kaşığı kadar). Pırasa ve havuçları ekleyin ve beraber 2 dakika kadar soteleyin. Portakalı sıkıp suyunu ekleyin. Yarım çay bardağı kadar pirincide yıkayıp koyduktan sonra pırasaları geçmeyecek şekilde su koyun ve tuzunu sepeleyin. Kaynayana kadar harlı ateşte pişirin. Kaynadıktan sonra altını kısın ve ağır ağır pişşin. 
Sıcak/ılık olarak tuketin.
Afiyet olsun!

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder