27 Mart 2014 Perşembe

Mantarlı nuggetlı spagetti


Malzemeler:
  • spagetti
  • mantar
  • soğan
  • sarımsak
  • domates sosu
  • salça
  • maydanoz
  • yağ
  • süt
  • baharat, tuz
  • galeta unu 
  • yumurta
  • tavuk gögsü
  • veya nugget

 İster nuggetları kendiniz yapın, isterseniz bu sefer benim gibi tembellik edip hazır kullanın. Kendiniz yaparsanız.  Bir tavuk gögsünü ince uzun olarak doğrayın ve bir kaseye alın, üstüne bir çay bardağı kadar süt, tuz ve 2 yemek kaşığı yağ koyun. Çekmesi için bir iki saat buzdolabında bekletin. Sütten çıkartın, önce çırpılmış yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp, sıvı yağda kızartın. Hazır kullanacaksanızda 6-7 parça nuggetı 4-5 parçaya kesin ve kızartın.

Bol suda yarım paket spagettiyi haşlayın. Yapışmaması için suyuna sıvı yağ ve tuz ekleyin. Altını kapatıp bir su bardağı soğuk su ekleyin ve kapağını kapatıp demlemeye alın. Bu arada Bir soğanı yemeklik doğrayıp yağda kavurun. 3-4 diş sarımsağı rendeleyin ya da küçük doğrayın. Bir kase doğranmış mantarla beraber bir dakika kadar soteleyin. Varsa domates sos, yoksa 2 domates rendesi ve bir yemek kaşığı salça ilave edin. Makarnanın suyundan yarım çay bardağı kadar ekleyin ve hepsini birlikte kaynatın. Salça ve sebzeler güzelce harmanlanacaktır. Makarnanın suyunu süzün. Sosun üstüne tuz ve nane, karabiber, pul biber, kekik gibi istediğiniz baharatlardan ekleyin. Makarnayı da koyup birlikte 2-3 dakika pişirin. Servis tabağına spagettiyi alıp nuggetlar ve maydanozla süsleyin.
Afiyet olsun!