13 Mart 2014 Perşembe

Bol malzemeli Kek

Malzemeler:
  • 3 yumurta
  • 1 bardak şeker
  • kabartma tozu
  • yarım bardak sıvı yağ
  • 1 bardak yoğurt
  • 1 bardak havuç rendesi
  • 1 elma rendesi
  • 3-4 kuru kayısı
  • ceviz
  • kuru üzüm
  • tarçın 
  • un
Oda sıcaklığında 3 yumurtayı şekerle birlikte çırpın. Tatlı seviyorsanız şekeri çeyrek ölçü daha arttırabilirsiniz, ama koyacağınız elma, uzum ve kayısıda tatlandıracağı için fazla tatlı olabilir.
Köpük köpük olan karışıma yoğurdu ve yağı koyup karıştırın. Azar azar un ekleyin (3 su bardağı kadar) ve akışkan kıvama gelince içine 1 çay kaşığı tarçın, 1-2 havuç rendesi, 1 elma rendesi, minik minik doğranmış kaysıları ve üzümleri ekleyin. Varsa azıcık da fındık ve ceviz koyun, kabartma tozunuda döküp kaşıkla güzelce karıştırın. Borcam veya kek kalıbınızı yağlayıp (gerekirse unlayıp) kekinizi dökün.
160-170 derecelik fırında pişirin. Kurdan veya bıcak yardımıyla pişmesini kontrol edin.
Soğuyunca dilimleyip ikram edin.
Afiyet olsun!