20 Mart 2014 Perşembe

Pratik Foccacia Ekmeği

 
 
Malzemeler:
  • mayalı hamur
  • zeytinyağı
  • sarımsak
  • kuru domates
  • biberiye
  • baharat



Foccacia zeytinyağlı İtalyan pidesidir. Nereden aklıma estiyse, Hollanda anılarım canlandı ve bu lezzeti bir de kendim yapayım dedim. Pratik dememin sebebi fırından hazır hamur almamdır. Ama isterseniz tabii mayaladığınız ekmek hamurunuda kullanabilirsiniz. 5-6 Kuru domatesi sıcak suda birkaç dakika bekleyin, yumusayınca ufak ufak doğrayın. İki diş sarımsağı ince ince doğrayın, yarım çay kaşığı kuru biberiye veya bir çay kaşığı taze biberiye ve domatesleri 2-3 yemek kaşığı zeytinyağında birkaç dakika soteleyin ve ılıması için bekleyin. Tat versin diye arzu ettiğiniz baharatlarıda ekleyebilirsini.

Bu arada kuru domatesi ben tercih ettim, çeri domatesi, zeytin veya sade de yapılabilir. Domatesleri hamurla birleştirin ama zeytinyağının hepsini eklemeyin. Onu üstüne kullanacağız. Domatesleri hamurla yoğurun. Borcamı yağlayın, hamuru parmaklarınızla aça ama borcama yaydırın. Mayalı hamur olduğu için kenarlarda açık kalan kısımlarda kapanacaktır. tavanın dibinde kalan zeytinyağını üstüne gezdirin ve bir fırça yardımı ile her tarafına yaydırın. 200 derecede üstü kızarıncaya dek pişirin.
Afiyet olsun!