3 Nisan 2014 Perşembe

Patatesli Tas Kebabı

Malzemeler:
  • kuşbaşı et
  • patates
  • havuç
  • salça
  • domates sosu
  • maydanoz
  • soğan
  • sarımsak
  • baharat 

350-400 gram kadar kuşbaşı (dana) etini tavanıza alın, üstüne biraz sıvı yağ (ama tercihen tereyağ kullanın) gezdirin ve önce mühürlemek için birkaç dakika birlikte kavurun. Et suyunu salıp çekecektir. Çektiği anda az bir miktar su koyun ve yarım saat kadar pişmeye bırakın. Ara ara suyunu kontrol edin, az kalmışşa kaynar su ilave edin. Fazla su ile pişince haşlama gibi olacaktır, o yüzden koyduğunuz su etlerin üstüne çıkmasın. Etleri havaya koyduğumda bir miktar kimyon ve acı biber baharatı eklemiştim.

Etlerin piştiğini kontrol edin ve bir tabağa boşaltın.Tencerenize 2 yemek kaşığı kadar tereyağ ilave edin. İki - üç kuru soğanı ve bir havucu doğrayıp birlikte soteleyin. Soğanlar pembeleşince 3 orta boy patatesi küp küp dorayıp onlarıda kavurun. Yağı çok az kalmışşa bir miktar daha ilave edin. Patatesleride kavurmanın sebebi pişerken dağılmaması için. Bir yemek kaşığı biber salçası (yoksa domates de olur) 2 domatesin rendesi veya ufak bir kase domates sos ekleyin. Tabaktaki etlerinizide ilave edin ve yemeğin üstünü azıcık geçecek sekilde kaynar su koyun. Ben sarımsağı çok sevdiğim için bol kullandım, yanı 4-5 diş kadar ama az sevenler için 2 diş yeterli gelecektir. İster rendeleyin ister doğrayın. Baharat olarak nane, pul biber, kekik gezdirdim. Önceden de kimyon koymuştuk zaten. Yemeği tahta kaşıkla karıştırın ve kapağını kapatın. Kaynadıktan sonra altını kısın ve 10-15 dakika kadar pişirmeye bırakın. Patateslerin pişmesini kontrol edin. Tabii ara ara suyunu kontrol edin, patatesler suyu çabuk çekecektir. Altını kapatmadan önce tuzunu koyun ve bir tutam maydanoz doğrayıp altını kapatın. Ben domates sosunu fazla kullanmışım sarırım, daha bir kıvamlı olmuş sankı :)
Afiyet olsun!