1 Ağustos 2013 Perşembe

Tam Bugday Ekmekcikler


Malzemeler:
  • buğday unu
  • tam buğday unu
  • yaş maya
  • sıvı yağ
  • ılık su
  • şeker ve tuz
  • çörekotu ve susam



Karıştırma kabının içine iki su bardaği un ve iki su bardağı tam buğday unu koyun. Ortaya bir çukur yapıp içine bir paket yaş mayayı bir tatlı kaşığı şekeri ve yarım su bardağı kadar ılık su koyup mayanın kabarması için 5-10 dakika kadar bekleyin. Tuzu unun üstüne sepeleyin. Kabınıza bir bardağa yakın sıvı yağ dökün ve hamuru yoğurmaya başlayın. Gerektiği kadar ılık su ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun. Üstünü örtüp 1-2 saat mayalamaya bırakın. 

Mayalanmış hamuru bezelere ayırın ve yuvarlayın. Bu sefer yassı olsun diye tepsiye dizdiğimde üstüne bastırdım ve bıçakla ortadan çizdim. Üstüne ister yumurta, ister yoğurt, isterseniz ikisinin karışımından sürün. Ben yoğurdu tercih ettim. Susam ve çörekotu sepeleyin ve fırınınızı yakın. Fırın ısınana kadar ekmeklerinde tepsi mayası gelecek ve biraz kabaracaklardır. 250 derecede yaklaşık 30 dakika kadar pişirin.
Afiyet olsun!