26 Ocak 2013 Cumartesi

Yoğurt Çorbası

Malzemeler:
  • 1 yumurta
  • 1 kase yoğurt
  • 1 küçük çay bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı tepeleme un
  • tereyağ
  • tuz ve nane


Büyük bir kaseye unu, yumurtayı ve yoğurdu koyup güzelce çırpın.Yoğurt suyunuz varsa onu da değerlendirebilirsiniz. Üstüne 2-2,5 litre soğuk su ekleyip yıkadığınız pirinçleride ilave edin. Yüksek ısıda kaynayıncaya kadar karıştıra karıştıra pişirin. Yoğurdu kesilmemesi için sürekli karıştırmak ve kaynayıncaya kadar çorbanın başında beklemeniz çok önemli. Kaynayınca altını kısıp, ayrı bir tavada bir yemek kaşığı kadar tereyağını hafif kızartın. Altını kapatın ve bir çay kaşığı nane ekleyip karıştırın. Yağı çorbaya dökün, tuzunu ilave edin ve karıştırın. Ara ara karıştırarak kısık ateşte yaklaşık 10 dakika kadar pişirin. Ilımaya başlayınca servis yapın. 
Çorbanın yapılışı çok basit, sadece sürekli karıştırılmasına dikkat edilmeli.
Bu arada unutmadan, bu çorba Yayla çorbası olarak da bilinir.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder