Havucu rendeleyip 1-2 kaşık ayçiçeği yağında yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Kabağı soyup rendeleyin ve suyunu çekene kadar havuçlarla birlikte pişirin. Havuç kabağa göre daha sert bir sebze olduğu için onu birkaç dakika önceden pişirmeye alıyoruz, yoksa mezenin içinde diri diri kalır. Sotelenmiş sebzeleri bir kaba alıp soğuduktan sonra, suyunu süzdüğünüz yoğurt ve 1-2 diş rendelenmiş sarımsak ile karıştırıp, tuzunuda ağız tadınıza göre ekleyin. Servis tabağına alıp süsleyin. İsteğe göre yoğurdun içine biraz mayonez koyabilirsiniz ama ben hafif olmasını seviyorum. Servis tabağına aldıktan sonra, süsleyip servis yapın.
Not: Bu mevsimde bolca bulunan lahanayı ince ince doğrayın, üstüne sos olarak bu mezeden koyup yiyebilirsiniz. Bu mezeye ceviz de çok yakışıyor, üstünü onunla da süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun!
18 Ocak 2013 Cuma
Havuçlu Kabak Tarator
Malzemeler:
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder