21 Ocak 2013 Pazartesi

Lavaş Pizza

Malzemeler:
  • lavaş ekmeği
  • kaşar peyniri
  • salam, sosis
  • zeytin
  • peynir
  • biber
  • mısır
  • domates sosu
10-15 dakikada sofraya koyabileceğiniz çok pratik bir pizza tarifidir..
Lavaşın üstüne sürmek için hazırlanan sos için bir tatlı kaşığı salça, bir domates rendesi, bir tatlı kaşığı zeytinyağı, tuz ve isteğe göre sarımsak ve baharat (nane, pul biber, kekik gibi) serpip güzelce karıştırın. Malzemelerinizi yıkayıp doğrayana kadar sos biraz kendini çeksin. 

Malzeme olarak evinizde ne varsa onu kullanın. Salamı ve biberi doğrayın, zeytinlerin içini çıkarıp doğrayın. Köy veya lor peyniriniz varsa, onu da ilave edebilirsiniz. Domates dilimleri koyabilirsiniz. Lavaş ekmeğini yağlı kağıt koyduğunuz fırın tepsisine yerleştirin. Bir fırça veya kaşığın tersı ile sosu lavaşa sürün. Fazla kalın olmasın yoksa o yerler ıslak olarak kalır ve emkeği yumuşatır. Malzemeleri sosun üstüne dengeli bir şekilde koyun ve son olarak kaşar rendesi serpin (ki sebzeler lavaşa yapışşın). Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kaşarlar eriyip hafif kızarana kadar yaklaşık 10-12 dakika kadar pişirin. 

Lavaş zaten ince ve pişmiş olduğu için fazla fırında durursa iyice gevrek gibi olur. O yüzden 10 dakika yeterlidir. Dilimleyip sıcak servis yapın. Fotograf telefonla çekildiği için netliği anca bu kadar :)
Afiyet olsun!