21 Ocak 2013 Pazartesi

Havuçlu Poğaça

Malzemeler:
  • 2 yumurta
  • 1 paket eritilmiş margarin
  • yarım yaş maya (20gr)
  • yarım bardak ılık su
  • 3 çay kaşığıtuz
  • 1 su bardağı havuç rendesi
  • yarım demet dereotu
  • yarım demet maydanoz
  • isteğe göre peynir
  • aldığı kadar un

Bir yumurtanın sarısını poğaçaların üstüne sürmek için ayırın. Margarini ateşte eritin, soğuduktan sonra kullanın. Havuç, maydanoz ve dereotu hariç diğer malzemeleri bir kaba alın ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde etmek için ununu ekleyin. Özleşene kadar yoğurun. Mayalanması için yarım saat kadar dinlendirin. Bu arada dereotunu, maydanozu temizleyip kıyın, havucu rendeleyin. Bunları hamura ilave edip tekrar yoğurun ve bezelere ayırıp şekillendirin. İsterseniz içine peynir de koyabilirsiniz ama bu poğaçanin içinde peynir olmamasına rağmen varmış tadı bırakıyor ağızda.

Yağlı tepsi kağıdının üstüne alın ve fırınınız ısınana kadar tepsi mayası gelmesi için 10-15 dakika bekletin. Poğaçalarin üstüne yumurta sarısını sürüp, susam serpiştirdikten sonra kızarıncaya kadar pişirin. 
Tarif için Dilek hanıma teşekkürler :)
Afiyet olsun!