26 Ocak 2013 Cumartesi

Rum Tatlısı

Malzemeler:

Keki için:
  • 5 yumurta
  • 1 su bardağından biraz az şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı ceviz
  • 1,5 su bardağı hindistan cevizi
  • 1,5 su bardağı galeta unu
  • 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için:
  • 2,5 su bardağı su
  • 2,5 su bardağı şeker
  • birkaç damla limon
Muhallebisi için:
  • 4 su bardağı süt
  • 4 kaşık tepeleme un
  • yarım su bardağı şeker
  • 50 gram margarin
  • 1 paket krem şanti


 Öncelikle tatlımızın şerbetini hazırlayalım. Şeker ve suyu bir tencerede kaynamaya bırakın. 10-15 dakika kısık ateşte kaynadıktan sonra birkaç damla limon suyu sıkın, altını kapatıp bir kenarda bekletin.

Karıştırma kabına yumurtaları tek tek kırın ve şekeri de koyduktan sonra köpürünceye kadar güzelce çırpın. Yağını ilave edin ve onu da çırpın. Ayrı bir yerde cevizi, galeta ununu, kabartma tozunu ve hindistan cevizini karıştırıp sıvı harca yavaş yavaş dökerek karıştırın. Geniş bir tepsiyi yağlayın ve harcınızı dökün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Piştikten sonra hafif kendisine gelmesini bekleyin ve soğumuş olan şerbetle buluşturun.

Tatlı şerbetini çekene kadar muhallebiyi hazırlayın. Krem şanti hariç tüm malzemeleri karıştırıp kaynatın. Muhallebi göz göz olunca altını kapatın ve soğumaya bırakın. Soğumaya yakın ılık olduğu zaman toz krem şantiyi içine döküp karıştırın. Tatlının üstüne yayın ve birkaç saat, hatta vaktiniz varsa bir gün buzdolabında bekletin. Servis için dilimleyin ve arzuya göre süsleyerek servis yapın.
Afiyet olsun!
  Tarif için Dilek hanıma teşekkürler