8 Şubat 2014 Cumartesi

Ton Balığı Salatası

Malzemeler:
  • ton balığı
  • marul
  • maydanoz
  • havuç
  • roka
  • turp
  • kırmızı lahana
  • mısır
  • dereotu
  • limon
  • zeytin yağı

Kırmızı lahanayı bir çorba kasesi kadar ince ince doğrayın. Yarım limon ve bir miktar tuz ile ovun. Bu şekilde yumuşayacaktır. Derin bir kaseye alın. Üstüne bir havuç ve bir turbu rendeleyin. 2 yemek kaşığı kadar zeytin yağı gezdirin ve malzemeleri birlikte karıştırın. 4-5 dal marul, bir tutam maydanoz ve rokayı kasenin üstüne doğrayın. Vaktiniz varsa birkaç saat buzdolabında bekletin. Sebzeler böylelikle biraz daha dirilecektir.
Görünüşü daha hoş olduğu için yassı bir salata tabağı tercih ettim. Tabağın en altına yesillikleri koyun. Biraz üzerine limon gezdirin. Üstüne sosladığınız kırmızı lahana karışımını yaydırın. Ton balığını yağıyla birlikte salatanın üzerine yaydırın. Üstünü mısır, dereotu ve maydanozla süsleyin. Eşim dereotunu fazla sevmediği için her yerine koymadım. Bu şekilde kat kat konulduğunda görünüşü daha hoş olacak. Salata bu, istediğiniz malzemeyi ekleyebilir ya da evde yoksa çıkarabilirsiniz elbette.

Kışa özel bol vitaminli, hafif ama doyurucu bir salata.
Afiyet olsun!