24 Şubat 2014 Pazartesi

Kuru Börülce Salatası

Malzemeler:
  • 1 su bardağı börülce
  • maydanoz
  • dereotu
  • yeşil soğan
  • kornişon turşu
  • mısır
  • havuç
  • kırmızı biber (turşu)
  • limon
  • nar ekşisi
  • tuz, zeytinyağı

Börülceleri bir gece önceden ılık-sıcak suda ıslatın. Su renk değiştirdiğinden 1-2 defa değiştirdim.
Börülcelerin fazla kararmaması için 10 dakika kadar kaynattıktan sonra kara suyu döküp, taze su ile tekrar pişirmeye devam edin. Pişme süresi aynı fasulye gibi. Düdüklüde de hazırlayabilirsiniz. 

Derin bir kaseye bir tutam dereotu ve maydanozu doğrayın, 2-3 yeşil soğan ilave edin. 1-2 kornişon turşu ve kırmızı biber  ince ince doğrayıp ekleyin.(bende tazesi olmadığından turşu kırmızı biber kullandım). Havucu rendeleyin. Bir miktarda mısır koyun. Bol nar ekşisi, limon ve tuz ile tatlandırın. Servise hazırlayın.

Salatayı hazırlamışım ama havucu ve yeşillikleri koymadan çekmişim resmi. Siz biraz daha renkli hayal edin, olur mu? Afiyet olsun!