1 Ekim 2013 Salı

Meze: pratik patlıcan ezme

Malzemeler:
  • közlenmiş patlıcan
  • kırmızı biber
  • acı biber
  • sarımsak
  • salça
  • maydanoz
  • zeytinyağı
  • baharat

Normalde patlıcan mezesi için biberi, domatesi ve soğanı da közlüyorum ama bu sefer onun için vaktim yoktu. Közlenmiş büyük bir patlıcanı sıcakken soyup tahtanın üstünde bıçakla satır kullanır gibi inçe şekilde kıyın. Kırmızı biberi ve isterseniz acı biberi rondoda incecik çekin. 1-2 diş sarımsağı ya dövün ya da rendeleyin. Varsa bir tatlı kaşığı ev salçası, bir demet ince kıyım maydanoz, 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı.. bütün malzemeleri bir kapta karıştırın, baharatlarınızı ekleyin. Servis tabağına alın, arzuya göre üstüne ya limon sıkın ya da nar ekişisi gezdirin. 

Benim patlıcan biraz kartmış sanırım, bol çekirdekli çıktı, temizledim ama yine de böyle idare ettik :)
Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder