21 Ekim 2013 Pazartesi

Düdüklüde Tavuk Türlüsü

Malzemeler:
  • bir bütün tavuk
  • havuç
  • patates
  • soğan
  • defne yaprağı
  • bezelye
  • tuz baharat

Normalde de tavuk haşlarken içine soğan koyarım ama bu sefer biraz daha fazlasını koydum. Düdüklüde çabuk piştiği için malzemeleri fazla küçültmeyini yoksa tane tane yerine püre gibi ezilip dağılırlar. Gerçi o da bir tercih. Ben tane tane olsun istedim. Ama minik minik doğrayıp pişirip, tavuğu çıkardıktan sonra suyu ile sebzeleri blenderdan geçirebilirsinizde. Tercih sizin. 
Tavuğu yıkayın, temizleyin. Derisi ile birlikte düdüklüye yerleştirin. (tavuk suyunu daha lezzetli yapacaktır). 2 patates ve 2-3 havucu temizleyip ortadan kesin. (ister enine, isterseniz boyuna). Doğanı bütün atın, ya da yemeklik doğrayıp atın. Nasıl isterseniz. Bir defne yaprağı (tavuğun ağır kokusunu alsın diye) ve bir avuç bezelye koyun. Sıcak su koyup, birazda tuz ekledikten sonra düdüklünün kapağını kapatın. Kaynamaya başladıktan sonra 20 dakika kadar pişirin ve altını kapatın. Sonra malzemeleri biraz ufaltıp servis tabağınıza alın, tavuk suyundan koyun, üstüne baharat ekip servis yapın.
Afiyet olsun!

Fazla tavuk suyu ile çorba yapmayıda ihmal etmeyin :))