8 Ekim 2013 Salı

Meze: Humus

Malzemeler:
  • 2 bardak haşlanmış nohut
  • 1 çay bardağı tahin
  • zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • kimyon, tuz, pul biber
  • limon

2 su bardağı haşlanmış nohutun kabuklarını tek tek ayıklayın. Küçük bir tencereye alıp 1 çay bardağı kaynar su ile tekrar pişirin. Suyunun çekmeye yakın blenderdan geçirin. Pürüssüz bir hal alınca dövülmüş ya da rendelenmiş sarımsağı, tahini, tuzu ve 1 çay kaşığı kadar kimyonu ekleyip tahta kaşıkla karıştırın.  Humusa istediğiniz yumuşaklığı vermek sizin elinizde. Mesela ekmepe kolay sürülsün istiyorsanız kaşık yardımı ile kaynar su ekleyebilirsiniz. Yok tabağa meze olarak koyacağım çatalla yenilsin diyorsanız bu kıvam iyidir. Artık ılık-soğuk olan mezeye yarım sulu limon sıkın ve karıştırın. Servis tabağına alın, tavada zeytinyağı kızdırın, içine acı pul biber dökün. Yağı servis tabağı üstünde gezdirin, biraz kuru nane dökün ve maydanoz ile süsleyin. 

Humus arzuya göre zeytinyağında kavrulmuş fıstık veya pastırma ilede süslenebilir. 
Afiyet olsun!

Daha önce yapmış olduğum portakkalı tarifide deneyebilirsiniz!
Portakallı Humus tarifi için tıklayın!