23 Ekim 2013 Çarşamba

İrmik Tatlısı

Malzemeler:
  • 1 litre süt
  • 1 bardak irmik
  • 1 bardak şeker
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 1 kaşık tereyağı
Zahmetsiz ve çabuk hazırlanabilecek hafif bir tatlı tarifi:
Süt, irmik ve şekeri bir tencerede karıştırıp, orta ateşte pişirin. Kaynamaya yakın kıvamı koyulaşıp göz göz olacaktır. Altını kapatıp içine vanilya ve tereyağını da ilave edin ve çırpıcı ile iyice karıştırın. Önceden ıslatıpmış borcama dökün ve soğutmaya bırakın. Sonra birkaç saat dinlenmesi için buzdolabına koyun. 

Benim yaptığım gibi isterseniz 5-6 kedidilini süt veya su ile ıslatıp borcama koyun, üzerine irmiği dökün. Sunum için çilek reçeli ile süsleyip servis yapabilirsiniz. Reçel yerine tarçın, hindistan cevizi veya çikolata parçaları da kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun!