2 Ekim 2013 Çarşamba

Kaşarlı Poğaça

Malzemeler:
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 kase yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • aldığı kadar un
  • tuz
  • Kaşar peyniri 



Kaşar hariç tüm malzemeleri bir kabın içine alın, alıştıra alıştıra un ekleyin. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Ceviz büyüklüğünde bezeler yuvarlayın. Hamuru daire şeklinde açın içine biraz kaşar rendesi koyun ve hamurun kenarlarını büzdürerek yukarıya doğru toplayın fırın tepsisine dizin. Fırını 200 dereceye ayarlayın. Fırın ısınana kadar hamurlarınızda biraz dinlenmiş olur. İsterseniz üstüne yumurta sarısı sürebilirsiniz. Poğaçalar kızarıncaya kadar pişirin ve ılık-sıcak servis yapın. Kaşar katılaşmamış ve daha lezzetli olacaktır sıcakken.
Afiyet olsun!