23 Ekim 2013 Çarşamba

Soğan Mıhlaması


Malzemeler:
  • Soğan
  • Yumurta
  • tereyağı/sıvı yağ
  • salça - domates
  • tuz ve baharat
Evde fazla malzeme yok ve sıcak bir yemek yemek istiyorsanız güzel bir alternatiftir bu mıhlama çesidi. İstediğiniz eklemeleri kendiniz yapabilirsiniz. Mesela biber, domates, kıyma veya kuşbaşı tavukgögsü gibi. Eldeki ve evdeki imkanlar doğrultusunda hazırlanabilecek çok pratik bir yemektir.

Ben bir yumurtaya göre hazırladım. Küçük bir teflon tavada piyazlık doğranan soğanları yağda pembeleşinceye kadar soteleyin. Yarım domates rendesi ve/veya çay kaşığı kadar salça ekleyin. Soğanların diri olmasını istemiyorsanız 2-3 yemek kaşığı sıcak su ekleyip suyunu çekene kadar altı kısık ve kapağı kapalı pişirmeye devam edin. hafif çukur açın ve yumurtayı içine kırın, sarısını bozmadan beyazlarını soğana yaydırın. Arzuya göre tuz ve baharat ekleyin. Kapağını kapatın ve beyazı pişene dek kısık ateşte pişirin. 
Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder