4 Eylül 2013 Çarşamba

Meze: Peynirli Akıtma

Malzemeler:
  • 2 yumurta
  • 2 bardak süt
  • un
  • tuz ve baharat
  • peynir
  • marul
  • baharat
  • kahvaltılık salça
  • maydanoz, dereotu


Kanepe şeklinde sergilediğim için meze olarak adlandırdım ama kahvaltıda veya öğlen yemeğinede çok hoş gidecek bir yemek. Kim sevmez ki akıtmayı? Ben biraz doğaçlama yaptığım için akıtmayı, eldeki ve evdeki imkanlara göre, sizde kendi keyfinize göre yapın derim :) Bazen birkaç kaşık irmik de ilave ettiğim olur, hamuruna da baharat ve kaşar rendesi koyarım bazen. Bazen içine zeytinyağı veya bir çay kaşığı kabartma tozu da koyduğum olur. 

Yumurta, süt, tuz ve unu karıştırın ve cıvık bir kıvam elde edin. Un fazlaysa süt veya su ilave ederek açabilirsiniz. Teflon tavada pişirin. Soğuduktan sonra varsa kahvaltılık salçanızı hafiften sürün. Lor peyniri, kaşar rendesi, arzuya göre maydanoz, dereotu, baharat ve tuzu (hafif de zeytinyağı ilave ederseniz daha leziz olacaktır) harmanlayın, marulu da kesip ekleyin. Karışımı akıtmanın üstüne yayın ve sarın. Meze olarak ikram edecekseniz, birer parmak kalınlığında kesin ve servise hazırlayın. Lor yerine labne de kullanabilirsiniz. Kafanıza göre takılın derim :)
Afiyet olsun!