6 Eylül 2013 Cuma

Bulgurlu Semizotu

Malzemeler:
  • semizotu
  • kuru soğan
  • ince bulgur
  • zeytinyağı
  • salça
  • kırmızı biber

 Bir bağ semizotunu güzelce temizleyip yıkayın ve fazla ufaltmadan doğrayın. Bir kuru soğanı ve kırmızı biberi yemeklik doğrayın. Tencereye 1 yemek kaşığı kadar zeytinyağı koyun, semizotunu, biberi ve soğanı ilave ederek birkaç dakika soteleyin, hafif suyunu salacaktır zaten. Yarım-bir bardağı kadar kaynar su ve silme tatlı kaşığı salça ekleyin ve hafif ateşte 10 dakika kadar pişirin. Tuzunu koyun ve tencerede kalan su miktarına göz kararı ince bulguru da ekleyin. Ben üç dolu yemek kaşığı koydum, karıştırdım ve demlenmeye bıraktım. Zaten kısır gibi bulgur şişecektir. Hatta semizotunun ekşimdi bir tadı olduğundan kısırı da andıracaktır size. Ilık veya soğuk olarak servis edin. 
Afiyet olsun!