31 Mayıs 2014 Cumartesi

Yuvarlak Hamur Kızartması

Malzemeler:
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 su bardağı un
  • baharat
  • lor peyniri
  • sıvı yağ



Un, tuz ve ılık su ile bir hamur yoğurun. Gerekirse birz daha un alabilirsiniz. Hamuru bu şekildede yapabilirsiniz ama biraz daha lezzetlenmesi için elinizle yoğurdunuz hamuru biraz açın ve nane, pul biber, kekik, kara biber gibi baharatlar serpin. Bir avuç içi kadarda kaşar loru koyun ve bu malzemelerin karışması için biraz yoğurun. 3 parçaya ayırın. Merdane ve un yardımı ile açın. Açtığınız hamurun içine biraz sıvı yağ gezdirin ve yaydırın. Sonra rulo yapın. 2 parmak genişliğinde kesin ve dik koyduktan sonra avuç içi ile bastırın. Vaktiniz varsa buz dolabında 1 saat kadar dinlendirin - bu şekilde daha çıtır çıtır olacaktır-. Kızartacağınız zaman tavada sıvı yağı kızdırın. Hamurları tekrar avuç içinizle bastırın incelsin ve önlü arkalı kızartın. Acil gelen misafire çabuk bir tarif. Haftasonu kahvaltılarında domates salatalık yanında veya reçel, bal ile çok guzel gider. Akşam yemeğindede dip sosları ile ikram edebilirsiniz başlangıç olarak.
Afiyet olsun!