23 Mayıs 2014 Cuma

Tavuklu Kumpir

Malzemeler:
  • tavuk gögsü
  • kırmızı biber
  • yeşil biber
  • sarı biber
  • mantar
  • yağ, tuz, baharat
  • kumpirlik patates
  • tereyağı
  • kaşar peyniri

Kumpirleri aluminyum folyoya sarın. ve 200-250 derecelik fırında yaklaşık bir saat kadar pişirin. Bıcak yardımıyla pişme kıvamını kontrol edin. Ben miktar belirtmedim. Kaç kişiyseniz ona göre patates ve göz kararı gerekli malzemeleri ayarlayın. 5 kumpir için bir adet tavuk gögsü, biber biber ve 5-6 adet mantar yeterlidir. Siz istediğiniz başka malzemeleride koyabilirsiniz tabii ki, damak tadınız neyi arzu ederse.

Kumpirler pişerken bir yandan  küçük küpler halinde doğranmış tavuk ve biberleri yağda soteleyin. Son olarak mantar, tuz ve baharatları ekleyin. Sıcacık kumpirleri soğumadan tabağa alıni ortadan yardıktan sonra içine bir miktar tuz, tereyağı ve kaşar rendesi koyup çatalınızla güzelce karıştırın. Tavuk soteyi içine doldurup, üstünede biraz kaşar rendesi gezdirin. Arzuya göre mayonez ve ketçap kullanabilirsiniz. 
Afiyet olsun!