26 Mayıs 2014 Pazartesi

Fırında nefis Cheesecake

Malzemeler:
  • 400 gram labne peyniri
  • 3 yumurta
  • 1 paket krema
  • 2 yemek kaşığı un (50gram)
  • 170 gram şeker (1 bardaktan az)
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 200 gram burçak biskuvi
  • 75 gram tereyağı

Biskuviyi robottan geçirin, eritilmiş tereyağı ile harmanlayıp yoğurun. Kelepçeli kek kalıbının altına yağlı kağıt yerleştirdikten sonra, esit miktarda bastıra bastıra tabanına biskuvi yaydırın. 3 yumurtayı şekerle çırpın, labneyide ekleyip çırpmaya devam edin. Ayrı bir kabın içinde çiğ kremayı da çırpın hacimlensin. Karışıma ekleyin. Vanilya şekerini ve unuda koyup karıştırın. Kelepçeli kalıbın içine dökün. Tezgaha hafif vurdurursanız içindeki bosluklar (hava kabarcıkları) kaybolacaktır. 

130-140 derecelik fırında 45 dakika kadar pişirin. Beyaz karışım hafif sararacaktır. Soğuduktan sonra buzdolabına kaldırın, birkaç saat dinlenip kendini çeksin. Biz üstü için hazır konserve orman meyveleri karışımı kullandık. Ama siz istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. Zaten bu mevsimde çoğu meyve taze olarak satılıyor. İsterseniz 200 gram kadar çilek veya kirazı bir miktar şekerle kaynatıp (bir kaşık nışasta ekleyinki kıvamı koyulsun) soğuyunca üstüne dökebilirsiniz. Veya reçelde kullanabilirsiniz. Taze dilimlenmiş meyvelerde harika oluyor. 
Afiyet olsun!