22 Mayıs 2014 Perşembe

Kahvaltılık Kaşarlı Biber Mantar Dilimleri

Malzemeler:
  • bayat pide veya lavaş
  • kırmızı biber
  • mantar
  • kaşar rendesi


Bayat ekmeğin en güzel hallerinden biri, çesitli sebzelerle fırınlanması ve yeni almış gibi çıtır çıtır olması. 
Fırın tepsisine pide veya lavaş ekmeğinizi yerleştirin. Biberleri ve mantarlari dilimleyip, hafif tuzlayın. (Arzuya göre biraz zeytinyağıda gezdirebilirsiniz). Ekmeğin üstüne eşit şekilde yayın. Üstüne bolca kaşar rendesi serpin ve 200 derecelik fırında üstü pembeleşinceye kadar, kaşarlar eriyinceye dek pişirin. 10-12 dakikada pişecektir, pratik ama leziz bir kahvaltı çeşidi. Dilimleyerek sıcak servis yapın.
Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder