1 Temmuz 2014 Salı

Garnitürlü Mantar



Malzemeler:
  • mantar
  • bezelye
  • havuç
  • patates
  • kaşar peyniri
  • tuz ve baharat



Çabuk hazırlayabileceğiniz bir yemek türü. 5 çayında, gün ikramı veya akşam yemeklerinde aperatif olarak sunabileceğiniz ve çabuk hazırlanan basit ve lezzetli bir yemek tarifi.

Arzu ederseniz tabii hazır garnitur de kullanabilirsiniz. Miktar belirtmedim çünkü sizin kullanacağınız mantar miktarına ve büyüklüğüne göre değişecektir. Diyelim 250 gram mantar aldınız. Bir patates ve havucu küp küp doğrayın, bezelyeleride bir avuç kadar ekleyin ve kaynar suda 10 dakika kadar haşlayın. Mantarları temizleyin ve sapını kopartın. İsterseniz sırt kısımlarını hafif tuz ile ovalayabilirsiniz. Garnitüre biraz tuz ve baharat ekleyin, arzuya göre biraz zeytinyağı da koyabilirsiniz.Karıştırdıktan sonra mantarların üstüne tepeleme koyu, üstüne kaşar rendesi ve 200 derecelik fırında kaşar kızarana kadar fırınlayın.
İç harcınız arttıysa milföy hamuruna koyup birlikte fırınlayabilirsiniz. Ilık, sıcak servis edin.
Afiyet olsun!