9 Aralık 2013 Pazartesi

Sütlü Mercimek Çorbası

Malzemeler:
  • 1 bardak mercimek
  • küçük 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek un
  • 1 bardak süt
  • tuz ve baharat
  • tereyağ veya sıvı yağ

Çorbayı ben bu sefer düdüklüde denedim. Biraz pişirme süresini aşmışım sanırım altı hafif tutmuş :) ama lezzeti bir harika olmuştu. Siz normal tencerede de yaparsınız elbette ama düdüklüye göre pişirme süresi uzayacaktır.

Mercimekleri güzelce yıkayın ve bir kabın içinde kaynar suda bekletin. Bu daha çabuk pişmesini sağlayacaktır. Bu sırada patatesi, soğanı ve havucu temizleyip doğrayın. Tencereye yağınızı koyun ve bir kaşık unu kavurun. Kokusu çıkınca havuç, patates ve soğanı ekleyin ve hafif soteleyin. Mercimekleri ilave edin ve üstüne 5 bardak kaynar su koyun. Mercimekler iyice patlayana kadar iyice pişirin. Dibi tutmasın diye ara ara karıştırın. Çorba kıvama geldiğinde 1 bardak sütü ekleyin, tuzunu ekleyin. 2-3 dakika kaynadıktan sonra blenderden geçirin. Koyu kıvamdaysa kaynar su ile takviye yapın, kıvamını ve tuzunu damak tadınıza göre ayarlayın. Servis için biraz yağda pul biber veya salça kavurun ve çorbaların üstüne dökün. Nane ve kara biberle tatlandırın.
Afiyet olsun!