20 Aralık 2013 Cuma

Bazlama



Malzemeler:
  • 5-6 bardak un
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • ılık su/süt 

Yapması kolay, malzemesi az, lezzeti harika bir ekmek türü: bazlama!
Unu bir kabın içine koyun ortasını açın, bir bardak ılık suyu yavaşta dökün, üstüne şekeri ve instant mayayı da ekleyin 5 dakika kadar bekleyin. Tuzu hamurun üstüne serpin, ve yavaş yavaş hamuru yoğurmaya başlayın. Gerektikçe ılık su ilave edin ve kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun. İsteye göre su miktarını yarı yarıya süt ile yapabilirsiniz. Üstünü kapatın ve mayalanması için en az 1 saat kadar dinlendirin.

Kabarmış hamuru portakal büyüklüğünde bezelere ayırın, hafif unlayarak tabak büyüklüğünde hamurlar açalım. Teflon tavasını kızdırıp önlü arkalı pişirelim. Pişme esnasında puf puf kabaracaktır :) 

Afiyet olsun