8 Aralık 2013 Pazar

Kış Salatası

Malzemeler:
  • 1 havuç
  • 1 turp
  • 1 kase kırmızı lahana
  • 1 kase beyaz lahana
  • 2-3 dal marul
  • limon
  • zeytin yağı
  • tuz ve mayonez

Malzemeleri göz kararı olacak şekilde ekledim. Arzuya göre çoğaltabilirsiniz.
Kırmızı lahanayı bir çorba kasesi geleçek şekilde ince ince doğrayın, tuz ile ovalayın ve üzerine bir miktar limon sıkıp karıştırın. Bu şekilde lahana yumuşayacaktır. Geniş bir kaba havucu ve turbu rendeleyin. Bir kase kadar beyaz lahanayı ince ince doğrayın. Bir yemek kaşığı mayonezi ve 2 yemek kaşığı zeytin yağını da ilave ederek karıştırın. Marulları da üstüne doğrayın ama karıştırmayın. Servis yapacağınız vakit kırmızı lahanayı ekleyin. İçindeki limon ve tuzdan dolayı o biraz sulanacaktır. Diğer malzemeyle karıştığında bu da tadını etkileyecektir. İki ayrı kabın içinde arzuya göre 1-2 saat buzdolabında dinlenmeye alabilirsinizde. Servis yapacağınız zaman kırmızı lahanayıda geniş kabınıza alın ve malzemeleri birlikte karıştırın ve servıse hazırlayın. 
Bol vitaminli basit ama lezzetli bir salata!
Afiyet olsun!