28 Kasım 2014 Cuma

Çikolatalı Islak Kek

Malzemeler:
  • 3 yumurta
  • 1,5 bardak şeker
  • 1,5 bardak süt 
  • 1 bardak süt daha
  • 1 bardak sıvı yağ
  • 25 gram kakao
  • 2 bardak un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 50 gram çikolata
  • ceviz


Tarif 'Nefis yemek tariflerinden' alıntıdır. Sosuna biraz katkı yaptım sadece.
Yumurtaları şekerle birlikte köpük köpük olana kadar çırpın. 1,5 su bardağı sütü, yağı ve kakaoyu katıp karıştırın. Bu karışımdan bir bardak kenara ayırın (üstüne sos olacak). Kalan harcın içine unu, vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Önceden yağlanmış ve unlanmış borcama keki yayın. Önceden ısıtılmış 160-170 derecelik fırında yaklaşık 25 dakika pişirin. 

Kek pişerken, kakaolu karışımı bir tencereye aktarın, üstüne kalan bir bardak sütü ilave edin. Kaynayınca altını kısıp çikolataları ilave edin. Böylelikle sosda çiğ yumurta tadı ve kokusu olmayacaktır. 2-3 dakika daha pişirin. Ben çikolatayı göz kararı koydum. Evde sütlü ve beyaz çikolata vardı, onları kullandım. Siz arzu ettiğinizi kullanabilirsiniz.

Kekin ilk sıcağı çıkınca dilimleyin ve ılık sosu üstüne gezdirin. Üstünü cevizle süsleyin. Soğuyunca buzdolabına kaldırın. Vaktiniz varsa bir gece dolapta dinlendirin. Böyle sosunu daha çok çekecektir ve daha lezzetli hale gelecektir.
Afiyet olsun!