1 Kasım 2014 Cumartesi

Yeşil Mercimek Salatası

Malzemeler:
  • yeşil mercimek
  • kırmızı biber
  • kornişon turşu
  • havuç
  • mısır
  • limon
  • nar ekşisi
  • zeytinyağı
  • dereotu
  • maydanoz
  • yeşil soğan

Bu soğuk günlerde en çok ihtiyacımız olan şeylerden biride bakliyattır. O yüzden lezzetli ve hafif bir tarif paylaşmak istiyorum. Biz ilk olarak komşunun gününde tadmıştık. Daha sonra içine mısır ve havuç da ekleyerek daha renkli ve daha lezzetli hale geldi. (ama resim çekmeyi unuttuğumuzdan bu resimleri kullanıyorum)

3 bardak yeşil mercimeği birkaç saat öncesinden ıslatın. (Gerçi miktarını kendiniz belirleyin) Daha sonra hafif tuzlu suda pişirin. Fazla dağılmasın ama tane tane görünmesi daha hoş oluyor. Soğuması için derin bir kaba boşaltın. 3-4 yeşil soğan, yarım demet dereotu, yarım demet maydanozu ince ince doğrayın. Kırmızı köz biberi (turşuda olabilir) ve 3-4 kornişon turşuyu küçük küçük doğrayp ekleyin. Bir avuç mısır ve bir havuç rendesi koyun, yarım limon, bir yemek kaşığı nar ekişisi, 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve tuz ekleyin ve bütün malzemeleri harmanlayın. Limon ve yağı damak tadınıza göre ekleyin. Vaktiniz varsa biraz buzdolabında bekletin ve kase kase ikram edin.
Afiıyet olsun!