21 Kasım 2014 Cuma

Elmalı Sonbahar Keki

Malzemeler:
  • 3 yumurta
  • 1 kabartma tozu
  • 1 vanilya şekeri
  • 1 bardak kadar yağ
  • 1 bardak süt
  • 1 bardak şeker
  • 3 kuru incir
  • 4-5 kuru kayısı
  • ceviz
  • 2 elma
  • tarçın
  • 2 bardak kadar un

Yumurtalarla şekeri çırpın. Güzelce kabarsın. Süt ve yağı ekleyin. Yağı ben üç çeyrek kadar kullanıyorum. Kabartma tozunu, unu ve vanilya şekerinide koyup karıştırın. Un ayarını kendiniz ayarlayın. Akıcı bir kıvamda olması gerekiyor. Kuru kayısı ve inciri küp küp doğrayın ve ılık suda bekleyin. Böylelikle biraz yumuşayacak ve incirin kara suyu çıkacaktır. Keki cırptıktan sonra 1 elmayı içine rendeleyin. Küçük küçük doğrayabilirsinizde. 1 tatlı kaşığı kadar tarçın koyun. Biraz avuç kadar ceviz ve suyunu süzdürdüğünüz kayısı ve incirleride ekleyin. Kaşıkla karştırıp. Önceden kaylayıp unladığınız kek kalıbına dökün. İnce elma dilimleri ile üstünü süsleyin ve önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında önce 10 dakika kadar pişirin, sonra 160 dereceye indirin. Kek pişene kadar kapağını açmayın. Soğuyunca dilimleyerek servis edin.
Afiyet olsun!