8 Nisan 2013 Pazartesi

Kelebek Bahcesi






Nisan 2012'de Leidschendam Hollanda'da bulunan bir seraya gittik. Sera dediğime bakmayın, kelebekler için özel olarak tasarlanmış 800 metre kare büyüklüğünde mini hayvanat bahçesi diyebilirim. 'Vlinders aan de Vliet' adını taşıyan ve 2006'da açılan tropik bir kelebek bahçesi.

Bahçenin büyük kısmı tropik bitkilerle süslenmiş kelebekler özgürce uçabilsin diye. Giriş ve çıkış kısımlarında akvaryumlar ve sürüngenlerin de bulundugu kafesler var. Hatta ufak bir havuzda 3 adet mini timsah bile görebilirsiniz.
 Ben kelebeklerin resmini koymayı tercih ettim, yoksa bahıcının tepesinde gezen çok tatlı bir iguana'na da vardı. Birinci ve altıncı resimde gördüğünüz rengarenk dairesel tabakları bahçenin farklı yerlerine yerleştirmişler. Kelebekler bunların üstüne konuk içindeki sıvı ile uğraşırken yakından çok güzel resim çekme imkanı oluyor insanın. Ha birde özgürce etrafta uçtukları için üstünüze başınıza da konuyorlar elbette. Normalde bu kadar yakından görme imkanımız olmadığı için tadına vara vara gezdik ve bol bol resim çektik. Bu sayfada da birkaç tanesini paylaşmak istedim.

Bahçenin internet adresi:
 www.vlindersaandevliet.nl
http://www.facebook.com/VlindersaandeVliet

2 yorum:

  1. Kelebeklerin güzelliğine bak. Normalde saatlerce peşinden koşup yakalayamayacağın pozları yakalamak için ne muhteşem bir şey. Kurutup koleksiyon yapmak yerine bu sera fikri mükemmel. Keşke burada da olsa. :)))

    YanıtlaSil
  2. Konya'ya yapacaklarmis canim boyle bir sey, ama biraz daha kocaman olanindan.. gecen kulagima oyle calinmisti ;) nasip kismet, bizim neyimiz eksik dimi

    YanıtlaSil