22 Nisan 2013 Pazartesi

Acik Minik Pideler


Malzemeler:
  • 4 su bardağı un
  • 1 çorba kaşığı kuru maya
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • yarım çay bardağı zeytin yağı
  • 1 yumurta akı (sarısı üzerine)
  • aldığı kadar un ve tuz
  • iç malzemesı isteğe göre, ıspanak, kıyma, patates, peynir
 Bütün malzemeleri bir karıştırma kabına alıp güzel bir hamur yoğuralım. Bezelere ayıralım ve 10*15 dakika mayası gelmesi için dinlendirelim. Daha sonra bezeleri büyük servis tabağı kadar açın, içini hafif yağlayın ve katmer şeklinde katlayın. Yani yuvarlak kenarları kare şeklini alınca ortasına iç harcınızdan koyun ve kenarlarını ortaya doğru katlayın ve fırınınız ısınana kadar tepsi mayasıda gelir, bir kenarda birazcik daha dinlendirirn.Kenarlara yumurta sarısı sürüp 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin. Piştikten sonra dörde bölün ve üçgen şeklinde servis edin.
Afiyet olsun!