22 Nisan 2013 Pazartesi

Dilber Dudağı


Malzemeler:
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı su
  • 1 yumurta
  • 1 çimdik tuz
  • yarım paket kabartma tozu
  • 3 çorba kaşıgı sirke
  • aldığı kadar un
  • araları için nışasta
  • içi için tane ceviz
  • üzerine tereyağı
  •  şerbeti: 3,5 bardak şeker, 3 bardak su, limon suyu
 Şerbet ve tatlıdan biri sıcak diğeri soğuk olacağı için önceden şerbeti hazırlayabilirsiniz. Tatlı pişene kadar soğuyacaktır.
Malzemeleri yoğurma kabında güzelce karıştırın ve kulak memesi kıvamında hamur elde edene kadar yoğurun. Cevizden biraz büyük bezeler yapıp nışastaya bulayın. Tabak büyüklüğünde hamurlar açıp aralarına bol nışasta koyun ki açıldığında kivir kivir ve tane tane olsun.

Oklava yardımı ile açabildiğiniz büyüklükte açmaya çalışın. incecik hamur olacaktır zaten. Sonra yuvarlak bir cisimle, biz ince camı olan küçük bir su bardağı kullandık. Bir kenarına bir parça ceviz koyduktan sonra kapatın. Fırın tepsisinin yapışmasın diyeı hafif yağlayın ve üzerine dilber dudaklarını sıra sıra yerleştirin. 200-250 gram tereyağını kokusu çıkana kadar, hafif kızarana kadar pişirin ve bolca dilber dudaklarının üstünde gezdirin.Yağ oranı az olunca güzel kızarmaz. 

170 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirin.Arzuya göre şerbetlemek için bir borcama alıp şerbeti üzerinde gezdirin. Şerbeti çekmesi için birkaç saat bekletin ve servis edin. Şerbetli halini çekmeyi unutmuşum.. kuru kuru idare edin :)
Afiyet olsun!