24 Mart 2013 Pazar

Escher Müzesi

 Nisan 2012'de ailemin yanına Hollanda'ya gittiğimde Den Haag'da (Lahey) bulunan Escher Müzesine gitmek de nasip oldu. Eğer günün birinde yolunuz Lahey'e güşerse, matematik ve sanattan hoşlanıyorsanız kesinlikle gitmeniz gereken bir yerdir burası! Matematik sınıfımızda Metamorfose olarak adlandırılan resmin bir kısmı bulunuyordu. Matematik hocasını ne kadar sevmiyorsak, o resmi o kadar sevmişizdir.

Maurits Cornelis Escher, (MCE) Hollanda asıllı bir ressam ve grafik sanatçısıdır. http://tr.wikipedia.org/wiki/Maurits_Cornelis_Escher


Müze binası ilk olarak dönemin kraliçesi Emma tarafından kış sarayı olarak kullanılmış.Ölümünden sonra gelen kraliçelerde 1990'a kadar saray olarak kullanmışlar. 1992'de müze olmuş ve 2002 yılından itibaren tamamen Escher'ın eserlerini sergileyen bir yer olmuş 'Paleis Lange Voorhout' sarayı. Escher'ın eserleri haricinde müzede bulunan 15 farklı avizede görmeye değer. Müzenin ikinci katında interaktif şekilde Escher'ın sanatını anlamamızı sağlayan araçlar bulunmakta. Optik aynalar, bilgisayar oyunları gibi.
Escher Müzesi, gidilesi, görülesi!

Three Spheres II (1946) Taş baskı ya da litografi/litografya  


 

 Convex and Concave (1955)


2 yorum:

  1. İlginç resimler varmış müzede....Yıllar önce çocukken en son gitmiştim müzeye...
    Bloğunu izlemeye aldım benim bloğumada beklerim sevgiler

    YanıtlaSil
  2. merhaba..

    tesekkur ederim, gorusuruz insallah :)

    YanıtlaSil