- 1 bağ semizotu
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 soğan
- tuz, baharat, sıvı yağ, salça
Semizotunu normalde çiğ veya hafif kaynar suya bastırıp, limonla harmanlayıp sonra bol yoğurtla yemeyi seviyorum. Bu sefer değişik olsun diye yemeğini yaptım. Bu biraz sade bir versiyonu oldu. Yani isteğe göre kıymalı da yaparsınız, domates de ekleyebilirsiniz. Pirinç yerine bulgur koyabilir, protein değerini arttırmak için nohut ekleyebilirsiniz, vesaire vesaire...
Pirinçi yıkayıp 3 misli suda 10 dakika kadar haşlayın. Pirinçler şişince yemeklik doğradığınız soğanı bir yemek kaşığı kadar sıvı yağ ve biraz salça ilave ederek karıştırın. Güzelce yıkayıp doğradığınız semizotunu da tencereye koyun, tuz ve isteğe göre biraz baharat ilave ederek kapağı kapalı kısık ateşte 6-7 dakika kadar pişirin. Eğer suyu az geldiyse elbette semizotunu koyduğunuzda biraz daha su ekleyebilirsiniz. Altını kapatıp demlemeye bırakın. İster sıcak, ister ılık üstüne limon sıkıp ya da yoğurtlayıp afiyetle yiyin.
Alternatif olarak:
Soğudugunda suyunu süzüp bir servis tabağına alın, üstünü sarımsaklı çırpılmış yoğurtla kaplayın, kırmızı pul biberle süsleyin ve yemeğinizin yanında meze olarak servis yapın
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder